Spotify llança ‘Climatune’, llistes de cançons en funció del tems de la teva ciutat

La plataforma Spotify ha llançat ‘Climatune’, un lloc web que genera llistes de reproducció de música basades en el clima que fa en la ubicació de l’usuari i en les preferències dels membres d’Spotify en un clima semblant.

climatune

La música pot fer-nos canviar d’humor, però també és cert que triem quines cançons escoltar en funció de com ens sentim o del dia que faci. No ens vindrà de gust escoltar un dels ‘hits’ de l’estiu mentre veiem com plou de camí a la feina, d’igual manera que no gaudirem una d’aquelles balades lentes que parlen de desamors mentre estem de camí a la platja. Cada moment té un tipus de música… o més aviat cada clima.

La plataforma de música en streaming Spotify ho sap i s’ha associat amb Accuweather per crear Climatune, un lloc web que genera llistes de reproducció de cançons basades en el temps que fa a la teva ciutat; de tal forma que no hauràs d’anar saltant cançons a les teves llistes habituals per trobar amb aquella música que més encaixa amb el teu estat anímic. Així doncs, Spotify ha creat un lloc web que crea llistes de reproducció basades en el temps que fa en una ubicació determinada.

Es tracta d’un projecte de recerca que s’ha aconseguit recopilant dades en 1.000 estacions meteorològiques i la relació amb la música transmesa per Spotify en aquest moment. D’aquesta forma, el gegant musical ha aconseguit esbrinar quines van ser les cançons més reproduïdes pels usuaris d’una regió els dies que feia fred, plovia, estava assolellat, etc.

L’investigador de dades de Spotify, Ian Anderson, ha explicat que en la majoria de ciutats del món, quan fa sol, els usuaris de l’aplicació de música escolten cançons més animades que transmetien una sensació de felicitat. Els dies en els quals brilla el sol estan caracteritzats per llistes de cançons amb més energia, amb músiques alegres i felices.

Per a gairebé totes les principals ciutats del món, els dies assolellats es tradueixen en música més feliç.

En un post del blog de Spotify, hi ha una entrada titulada “Ens preguntem: les persones prenen diferents decisions d’escolta de música basada en el temps?”, on els responsables de la companyia han bolcat les seves conclusions. Com a resum, els experts d’Spotify assenyalen que els dies assolellats preferim escoltar músiques alegres que transmetin felicitat, mentre que la pluja ens impulsa a escoltar música més trista; potser res que ens sorprengui.

Tot i això, hi ha grans variacions en el que prefereixen escoltar els usuaris de la plataforma de música en funció del seu lloc de residència. Per exemple, en el Regne Unit no sempre són feliços quan surt el sol, segons Spotify: els dies ennuvolats s’escolten cançons més ‘bailables’ en el Regne Unit que durant els dies assolellats, trencant la tendència habitual en la resta del món. Per això, els usuaris de Climatune podran accedir a llistes segons els gustos de la seva regió… i el temps del dia, és clar.

Valora esta noticia: 1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (0 votos, media: 0,00 de 5)
Loading ... Loading ...